Ευαγγελία Κυριαζίδου

Ευαγγελία Κυριαζίδου

DANCE INSTRUCTOR

Performances:

Η Ευαγγελία Κυριαζίδου, γεννημένη στην Αθήνα και μητέρα 2 παιδιών, διδάσκει κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες από το 2003, οπότε και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Νίκης Κονραξάκη-Μπακάλη.
Είχε προηγηθεί πολύχρονη ενασχόλησή της με το χορό, ήδη από την παιδική ηλικία, κάνοντας μαθήματα στα φυτώρια τμήματα της ΚΣΟΤ.
Παράλληλα με την εισαγωγή της στην επαγγελματική εκπαίδευση του χορού, φοιτά και στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ(2008), και τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση.
Μεταξύ άλλων, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Ερμή Μαλκότση και τον Gavin Weber , Yvonne Mandafouni-Standler, Νίνα Δίπλα, Sergei Vikulov (χορογράφο και σολίστ στο Kirov Ballet Theater), Ingo Gunther (καθηγητή και διευθυντή του Ινστιτούτου Ιστορικών χορών του Βερολίνου), Μαρία Κυνηγού- Φλάμπουρα, Jim Lepore (Contact Improvisation, καθηγητής του George Maison University), Jeremy Nelson(Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας), Αντώνη Φωνιαδάκη, Ted Stoffer, Josef Frucek, Frei Faust, Katrina Thompson (Trisha Brown Company), με τον δραματουργό Guy Cools και τη χορογράφο Lyn Snelling, με τον Rasmus Ölme (Ultima Vez-Βρυξέλλες), Coaching project-Solo creation με την Kitt Johnson, workshop- ρεπερτόριο c de la b με την Αθανασία Κανελλοπούλου, Workshop αυτοσχεδιασμού με τον Julyen Hamilton, Renate Graziadei, Josef Nadj, PARTS Summer School (ρεπερτόριο Rosas “quator 4o”, Βρυξέλλες).
Έχει εργαστεί επί σειρά ετών διδάσκοντας κλασικό και σύγχρονο χορό, μουσικοκινητική, δημιουργικό χορό και αυτοσχεδιασμό στις σχολές χορού της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Καλλιθέας, στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα αλλά και σε ιδιωτικές σχολές μπαλέτου και νηπιαγωγεία.
Από το 2015 έως το 2019 διδάσκει σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Σχολή Θεάτρου «Μοντέρνοι Καιροί».
Ως χορεύτρια και χορογράφος ίδρυσε και δούλεψε με την ομάδα SOYUZ παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στις «Ανεξάρτητες Παρουσίες» του Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας : “Time’s up” Θέατρο ΠΚ, Ιούνιος 2010, “Σε ποιον ανήκει ο κόσμος” Θέατρο Αργώ, Μάιος 2011, “Radio Transition” Θέατρο Olvio, Μάιος 2013. Έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος στη Θεατρική ομάδα του συλλόγου φοιτητών της ΑΣΟΕΕ (2006) και στην παιδική παράσταση «Η χώρα των Αραλίκων», off off Athens θέατρο Επί Κολωνώ (2017).

Contact: