Μαργαρίτα Πλέσσα

Μαργαρίτα Πλέσσα

TANGO ATELIER CREATOR & DANCE INSTRUCTOR
φωτογραφία της Μαργαρίτας Πλέσσα καθιστή στο πάτωμα μιας σκηνής να ποζάρει. Φοράει ένα ενυπωσιακό λευκό φόρεμα.

Performances:

Η Μαργαρίτα Πλέσσα είναι ζωγράφος, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Γένοβας στην Ιταλία (2004), με σπουδές στο performance art, τη σκηνογραφία και το κοστούμι θεάτρου. Επίσης, από πολύ μικρή ηλικία μαθήτευσε στη Σχολή κλασικού χορού Βέρα – Ρεγγίνα Αλεξοπούλου και ασχολήθηκε με το μοντέρνο, το σύγχρονο χορό, το contact και το χοροθέατρο. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις διαφόρων ομάδων χορού (Ιάσις, Α ΚΙΝ, Μaxine Heppner, Κινητήρας κ.α) καθώς και στις Τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Ακόμη, έχει επιλεχθεί και συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα της Societa Rafaelo Sanzio του Ιταλού εικαστικού, σκηνογράφου και χορογράφου Romeo Casteluccci.
Το 2007, ξεκινά να ασχολείται επαγγελματικά με το tango και αρχίζει να χορεύει στην ομάδα Αmor Latino show του χιλιανού Leonardo Gomez της οποίας είναι επίσης υπεύθυνη παραγωγής και σκηνογράφος έως το 2012.
Τον ίδιο χρόνο μετακομίζει στην Αργεντινή, όπου συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές της στη ζωγραφική και στο χορό και συνεργάζεται με τον Ariel Perez με τον οποίο δημιουργούν το 2013 την ομάδα Αcuarela Company και περιοδεύουν στη Λατινική Αμερική, (Κουβά, Μεξικό, Περού, Αργεντινή) καθώς και στην Ελλάδα (Οlvio, Xυτήριο, Faust, Αθηναίς, Φεστιβάλ Τίνου, καθώς και περιοδεια στην Κρήτη, στην Ικαρία – Φεστιβαλ Ίκαρος, κ.α.) με τις παραστάσεις Αcuarela de Tangο και Aires de Argentina της ομάδας τους.
Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, η Μαργαρίτα έχει χορέψει με την ομάδα Tango en Eros, με παραστάσεις στο Ηρώδειο (Τango por Piazzolla 2016), Παλλάς (Tango Love Stories 2017), Τεχνόπολις (Tango en Eros 2016), με την Compañia Tango Dinzel με πρεμιέρα στην Ελλάδα (2018), καθώς και με την Orquesta Tipica La Juan d’ Arienzo στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό (2017) και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (2017) στο Badminton Theatre, ενώ έχει επιτελέσει βοηθός χορογράφου και χορεύτρια στην παράσταση Τango vs Flamenco στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2020.
Επίσης χορεύει και έχει γράψει το σενάριο της μουσικοχορευτικής παράστασης Rebetango με πρεμιέρα το 2016 στο Απόλλων της Σύρου και με εμφανίσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας (Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, El Convento del Arte, Φεστιβάλ Ίκαρος, Θέατρο Αλκμήνη).
Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις «Σύγχρονες Τάσεις Χορού» στο Eθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Buenos Aires και ασχολείται με τη δημιουργία παραστάσεων χορού που συνδυάζουν τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες με το tango.
Το 2016 μεταμορφώνει το atelier εικαστικών τεχνών που διατηρεί από το 2005 στο κέντρο της Αθήνας, σε σχολή χορού, δημιουργώντας έτσι το Τango Atelier όπου διδάσκει tango, μαζί με τον Αriel Perez και για πρώτη φορά στην Ελλάδα folclore argentino. Παράλληλα παραδίδουν σεμινάρια σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ είναι δάσκαλοι στην Escuela de Tango de Buenos Aires.

Contact:

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

λογότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΠΑΝΕΚ και του ΕΣΠΑ 2014-2020