Βάσια Κατσιγιάννη

Βάσια Κατσιγιάννη

Dance Instructor
Φωτογραφία προφίλ της Βάσια Κατσιγιάννη που κάνει μια κίνηση flamenco με μια βεντάλια. Φοράει ένα μαύρο-κόκκινο φόρεμα flamenco και στέκεται σε μια ταράτσα.

Performances:

Η Βάσια Κατσιγιάννη είναι 23 χρονών και χορεύει flamenco τα 11 από αυτά. H πρώτη της επαφή με τον χορό ήταν στην ηλικία των 3 όταν ξεκίνησε μπαλέτο και έκτοτε ο χορός δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί κομμάτι της ζωής της. Ως παιδί, ξεκίνησε τους ελληνικούς, παραδοσιακούς χορούς με τους οποίους συνέχισε να ασχολείται μέχρι την ενηλικίωσή της. Ακόμη, ξεκίνησε να διδάσκεται latin-ballroom και στα 16, έχοντας πάρει το πτυχίο διδασκαλίας σε American Bronze Latin and Ballroom Dances, άρχισε να διδάσκει η ίδια. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε σε χορευτικές παραστάσεις, διαγωνισμούς και φεστιβάλ, και ήρθε σε επαφή και με άλλα είδη χορών, όπως η salsa, η bachata, το tango argentino και το Bollywood. Το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχε ως χορεύτρια σε εκδηλώσεις σε όλη την Πελοπόννησο με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου.
Το flamenco ήρθε στη ζωή της γύρω στα 12 της, όταν βλέποντας ξαφνικά μια διαφήμιση της Sara Baras, ξετρελάθηκε και αποφάσισε ότι θέλει να γνωρίσει την τέχνη του flamenco και να χορέψει κάποια μέρα σαν κι αυτή. Από τότε, ξεκίνησε να διδάσκεται flamenco, με δασκάλα την Πόπη Παναγοπούλου, και να δίνει εξετάσεις στην Spanish Dance Society, αποκτώντας ερασιτεχνικά διπλώματα.
Στα 18 της, πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην Αθήνα και να συνεχίσει να χορεύει και να μαθαίνει δίπλα στην μεγάλη maestra Ελένη Γιαννοπούλου (Flamenco Solea). Συνέχισε τις εξετάσεις στην Ισπανική Ακαδημία Χορού, όπου λίγα χρόνια αργότερα κατέκτησε το πρώτο διδασκαλικό της δίπλωμα (idb1).
Τον Μάρτιο του 2019, μαζί με την Κωνσταντίνα Συμιανάκη, δέχτηκαν την πρόταση να συμμετέχουν ως performers στο tedxAueb στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων. Ως αποτέλεσμα της πρότασης αυτής δημιούργησαν την ομάδα Rosas en el fuego. Τον Ιούνιο του 2019, διοργάνωσε για πρώτη φορά βραδιά flamenco, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της, καθώς και επαγγελματίες μουσικοί και χορευτές και το Σεπτέμβριο του 2019, η ίδια βραδιά χορού μεταφέρθηκε σε Φεστιβάλ στην Αθήνα, όπου γνώρισε και πάλι την ίδια μεγάλη επιτυχία.
Τον Ιούνιο του 2020, ξεκίνησε η συνεργασία της με το Tango Atelier μέσα από τη διοργάνωση ενός κύκλου σεμιναρίων flamenco και μιας Ισπανικής βραδιάς με live και show από την ομάδα Al Aire libre-Grupo Flamenco, στην οποία η Βάσια συμμετείχε ως χορογράφος και χορεύτρια.
Στο διάστημα της ενασχόλησής της με το flamenco, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με Ισπανούς χορευτές και δασκάλους, όπως Patricia Guerrero, Oscar de los Reyes, Jose Maya, La Lupi και έχει συμμετάσχει σε πολλές χορευτικές παραστάσεις και βραδιές χορού. Ακόμη, στη διάρκεια των ταξιδιών της στη Σεβίλλη και την Ανδαλουσία, έχει κάνει μαθήματα δίπλα σε μεγάλους χορευτές όπως Carmen Ledesma, Miguel el Rubio, Manuela Rios, El Oruco και έχει παρακολουθήσει πλήθος παραστάσεων με μεγάλους χορευτές όπως Εva Yerbabuena, Maria Pages, Patricia Guerrero,Fernando Jimenez αλλά και τραγουδιστές και μουσικούς, όπως Antonio Rey, Arcangel, Alfredo Tejada, Estrella orente, Maya Rey, Los mellis de Huelva, Anna Sato.

Contact:

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

λογότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΠΑΝΕΚ και του ΕΣΠΑ 2014-2020